Prajitura fina de iaurt si capsuni

Blatul: se bat ouale impreuna cu apa fierbinte si uleiul. Se adauga zaharul, faina si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma si se da la c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat: 2 oua
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pt crema: 400 g iaurt de capsuni
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 pliculete gelatina
  • Pt decor: 500 g capsuni
  • un plic de gelatina transparenta

Mod de preparare

Blatul: se bat ouale impreuna cu apa fierbinte si uleiul.

Se adauga zaharul, faina si praful de copt.

Se toarna compozitia intr-o forma si se da la cuptor, la temp de 180 grade Celsius, pt 25 de minute.

Dupa ce se coace, se lasa la racit.

Crema: Se amesteca iaurtul cu gelatina inmuiata, apoi se adauga frisca batuta.

Se da crema pt 30 de minute la rece.

Intre timp taiem cubulete capsunile.

Asamblarea prajiturii: pe blatul racit intindem crema, se adauga capsunile taiate cubulete

Se pregateste glazura si se toarna peste capsuni

Se baga la rece pt 2 ore
Reteta Prajitura fina de iaurt si capsuni a fost propusa de aliza

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de pui cu legume

Aveam 3 copanele in frigider si m-am gandit sa fac o ciorbita de pui cu legume. A iesit o bunatate.  #gatescpentruocarte  

Ciorba de pui cu legume
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii