Prajitura Orion

Am pregatit aceasta prajitura cu blat pufos de cacao, crema de branza, sos de piersici si decorata cu alune de padure prajite. A fost delicioasa cu aromele ei de toamna, de aceea i-am spus Orion.

Portii
16
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g unt sau margarina;
  • 5 galbenusuri;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • 10 linguri de lapte;
  • 2 linguri de cacao;
  • 5 linguri de faina;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri de zahar;
  • Pentru crema de branza:
  • 5 albusuri + 2 galbenusuri;
  • 4 linguri de zahar;
  • 360 g crema de branza cu smantana;
  • 1 praf de sare;
  • Putina coaja de lamaie;
  • Pentru sosul de piersici:
  • 7 piersici;
  • 3 linguri de zahar;
  • 1 lingura apa;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • in plus:
  • 2 linguri de zahar;
  • Pentru stratul de alune:
  • Cateva alune de padure;
  • sare;

Mod de preparare

Sosul de piersici: Se spala piersicile si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o craticioara zaharul, zaharul vanilat cu apa la foc mic, iar cand se topeste zaharul, se adauga piersicile, se amesteca sa nu se lipeasca si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da vasul de pe foc.

Blatul: Se freaca margarina sau untul cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine. Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins pentru 10 de minute, la foc mediu.

Crema de branza: Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma consistenta. Separat, se amesteca intr-un vas adanc branza pufoasa cu zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie, apoi turnam si bezeaua si amestecam bine. Se scoate tava din cuptor, se presara putin pesmet pentru ca aluatul sa nu se incruzeasca, se toarna aceasta crema de branza peste blat, se intinde bine, se mai presara un pic de pesmet, apoi se intinde si stratul de piersici, se presara acele 2 linguri de zahar mentionate la ingrediente si se mai da tava la cuptor 30 de minute la foc mic.

Stratul de alune: Se pun pe foc mic intr-o craticioara cateva alune de padure curatate si taiate in jumatati impreuna cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se maruntesc cu rasnita pentru a obtine o pudra fina. Cand s-a rumenit prajitura, se scoate din cuptor, se presara alunele de padure maruntite si se lasa la racit.

Pont: Nu exagerati cu alunele, intrucat au o aroma destul de puternica! Timp total: 1h 15min Portii: 16 Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/prajitura-orion.html

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu caise, visine si bezea

O combinatie ideala pentru vremea de afara!

Prajitura cu caise, visine si bezea
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii