Tarta cu caise

Tarta cu caise este o prajitura delicioasa cu fructe. Forma de tarta se unge cu unt, se presara cele 3 linguri de zahar, in jumatatile de caise spalate se pune cate o fructa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4oua
  • 4linguri zahar
  • 4linguri faina
  • 4linguri ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie.
  • Umplutura:
  • 250g caise
  • 250g visine
  • cirese sau alte fructe de padure
  • 50g migdale
  • 1lingura unt
  • 3linguri zahar

Mod de preparare

Tarta cu caise este o prajitura delicioasa cu fructe. Forma de tarta se unge cu unt, se presara cele 3 linguri de zahar, in jumatatile de caise spalate se pune cate o fructa si inercalat, cate o migdala;se pun caisele cu scobitura in jos,peste care se rastoarna aluatul.
Intr-un bol se freaca galbenusurile cu ulei(ca la maioneza)si se adauga aromele;in alt bol se bat albusurile spuma cu un praf de sare,zahar,se adauga galbenusurile,faina si se amesteca usor cu o spatula;se da forma la cuptor 30min,dupa ce s-a racit,se rastoarna pe un platou,dupa care se taie si se serveste.


Aceasta tarta cu caise se serveste simpla sau alaturi cu o cupa de inghetata

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii