Tarta cu caise si crema de martipan

Pentru a pregati blatul tartei, frecati intr-un vas untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt s

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat fraged: 200 g faina
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 50 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 varf de cutit praf de copt (in acest caz praful de copt se pune pentru a fragezi aluatul
  • nu pentru a-l face sa creasca)
  • coaja de lamaie
  • Crema si umplutura: 100 g pasta martipan
  • 3 oua
  • 250 g smantana
  • 120 g unt
  • 2 linguri de faina
  • 1 varf de cutit sare (daca simtiti nevoia inca 1-2 linguri zahar
  • martipanul meu a fost destul de dulce si nu am mai pus zahar)
  • 1 kg caise taiate in jumatate si curatate de samburi

Mod de preparare

Pentru a pregati blatul tartei, frecati intr-un vas untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt si amestecati bine pana obtineti o compozitie de consistenta pesmetului (stiu ca ma repet, dar...praful de copt trebuie sa fie putin, rolul lui in acest caz nu este de a face aluatul sa creasca ci de a-l face mai fraged). Adaugati apoi oul si coaja de lamaie si amestecati doar atat cat sa se formeze o bila de aluat.

Puneti aluatul intr-o punga si lasati-l la frigider 15-30 minute. Apoi se intinde o foaie in tava de tarta, se impunge baza cu furculita se acopera cu folie de aluminiu sau hartie de copt, se aseaza o greutate (boabe de orez sau fasole) si se coace la 190 gr. timp de 20 minute.

Intre timp se prepara crema.

Untul se topeste, sau pentru mai multa aroma se prajeste pana se maroneste usor si are o aroma de nuci coapte.

Martipanul se freaca bine cu 2 linguri de apa, sa devina o pasta moale, apoi se adauga ouale si se bate bine compozitia.

Se adauga faina si sarea, apoi smantana si la urma untul.

Compozitia se toarna in carcasa de aluat si se pun apoi caisele. Eu am pus doua randuri de caise, suprapuse. Se da la cuptor, la 180 grade, inca 20-25 minute, pana ce crema se incheaga bine. Se serveste rece, eventual acompaniata de frisca sau inghetata de vanilie
Reteta Tarta cu caise si crema de martipan a fost propusa de KikenHana

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa