Cheescake copt cu cirese

O prajitura perfecta si racoritoare pentru zilele calduroase de vara! O compozitie de branza lejera cu stratul de cirese se combina perfect atunci cand vrem ceva dulce. Chiar daca timpul de coacere este mai lung, mana de lucru este pe cat se poate fara efort! Retete dietetice

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuiti
  • 200 g biscuiti oreo ( dar se pot folosi si cei obisnuiti)
  • 60 g unt topit
  • Pentru crema de branza
  • 200 g branza de vaci
  • 800 g crema de branza (fromage frais)
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 5 oua mari
  • esenta de vanilie
  • Pentru invelisul de cirese:
  • 400 g cirese proaspete
  • 4 linguri cu varf zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lingura de amidon
  • putina zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru inceput dam biscuitii prin blender pana ii maruntim bine, apoi ii amestecam cu untul topit, omogenizam si turnam biscuitii intr-o tava de 25 cm tapetata doar pe fund cu hartie de copt,

apasam bine cu o lingura sau cu un pahar pentru a fi uniformi si dam tava la frigider pana este gata umplutura.

Inainte de a ne apuca de umplutura, pornim cuptorul la 170 grade C.

Pentru crema de branza:

Intr-un bol punem branza de vaci, crema de branza, zaharul, faina si mixam la viteza medie 2 minute pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam si ouale unul cate unul, mixand circa 30 secunde pentru fiecare, dupa care punem esenta de vanilie cu zaharul vanilat si mixam din nou la viteza mica pana obtinem o compozitie aerata si spumoasa.

Turnam umplutura rezultata peste biscuitii maruntiti, iar inainte de a baga cheescakeul la cuptor, imbracam tava pe dinafara cu folie de aluminiu si asezam tava intr-o alta tava, mai mare (cea de la aragaz) si dam totul la cuptor pentru 15 minute la 170 grade C, apoi reducem intensitatea cuptorului la 120 grade C, pentru 70-80 minute, pana observam ca interiorul cheescakului se misca usor ca un jeleu.

Daca aveti un cuptor obisnuit, timpul de coacere este diferit, coaceti la foc mic pana obtineti o culoare usor aurie pe margini si galbuie in interior.

Cand este gata, il scoatem pe un gratar si cu un cutit despridem marginile tavii si lasam sa se raceasca complet.

Pentru sosul de fructe:

Ciresele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam intr-un ibric marisor impreuna cu celelalte ingrediente si fierbem pana obtinem un sos bine legat.

Dam deoaprte, iar cand este caldut il turnam peste cheescake.

Cand este complet rece, dam la frigider pentru minim 2 ora.

Se serveste rece!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta invartita cu mere si nuci

Nu mai e nici un secret ca eu sunt indragostita iremediabil de toate deserturile care contin fruncte, dar aici ma refer la...

Placinta invartita cu mere si nuci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii