Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre primăvară. Tortul este ușor dietetic, întrucât am folosit îndulcitor pentru blat, dar și pentru cremă, apoi am înlocuit frișca lichidă îndulcită cu smântână. Pentru cremă și pentru glazură am folosit ciocolată neagră în locul celei cu lapte. Am ales să decorez cu ramuri înflorite, folosind fructe goji uscate, pentru floricelele și bobocii de pe ramuri.

Portii
15
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2
  • 5 ml îndulcitor
  • 5 ouă
  • 4 ml îndulcitor
  • 2 linguri făină
  • 7 linguri nucă măcinată
  • Un plic praf de copt
  • Pentru însiropat:
  • 400 ml lapte
  • 4 g cafea solubilă
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 200 g smântână 35 % grăsime
  • 80 g ciocolată neagră
  • 2
  • 5 ml îndulcitor
  • Pentru glazură:
  • 150 g ciocolată neagră
  • 50 g unt
  • 4 linguri lapte
  • Pentru decor:
  • O lingură bănuți cuvertură albă
  • 2 linguri fructe goji uscate

Mod de preparare

Pentru blat: se bat albușurile cu un praf de sare până se fac spumă, se adaugă 4 ml îndulcitor sau echivalentul a 50 g zahăr, în funcție de îndulcitorul pe care-l folosiți. Se adaugă și nuca, făina și praful de copt, omogenizând cu o spatulă, de jos în sus, astfel încât compoziția să rămână aerată. Se toarnă într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt și se la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 30 de minute (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.

Pentru însiropat: se încălzește laptele, se spumează, se toarnă peste cafeaua solubilă, se adaugă și 2,5 ml îndulcitor, sau după gust, amestecând ușor.

Pentru cremă: se topește ciocolata neagră pe baie de abur sau la chocolate fondue, se lasă la răcit, apoi se toarnă peste smântâna (aflată la temperatura camerei). Se adaugă 2,5 ml îndulcitor, sau după gust, amestecând ușor.

Pentru glazură: se topește ciocolata neagră împreună cu laptele, într-un ibric, pe foc mic, amestecând energic și depărtând din când în când de flacără, să nu se ardă. Când ciocolata s-a topit, se stinge focul și se adaugă untul, amestecând bine. Se lasă la răcit.

Pentru montare: se taie blatul în două foi și se însiropează. Se umple cu crema de ciocolată. Se toarnă glazura de ciocolată peste tort.

Pentru decor: se topesc bănuții de cuvertură albă pe baie de abur, se lasă la răcit, apoi se toarnă cu o linguriță, desenând crenguțe. Se decorează cu fructe goji uscate pentru floricele, boboci de flori și fructe goji măcinate la râșnița de cafea, pentru un efect deosebit.

Porții: 15

Timp de coacere: 30min

Timp de pregătire: 2h

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/04/tort-de-primavara-cu-ciocolata-si.html

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca