Tort Diplomat

Un desert fin, usor si delicios!

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 g gelatină
  • 5 ouă
  • 1 cutie compot de piersici
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingură făină
  • 300 g zahăr
  • 500 g frişcă
  • un pachet mare de pişcoturi

Mod de preparare

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, făină, vanilia, coajă rasă de lămâie şilaptele. Se pune crema la fiert şi se amestecă în continuu, pană se îngroaşă crema. Trebuie să aibă consistentă unei smantani.

Când crema e fiartă, se adaugă rând pe rând gelatina, apoi albuşurile bătute spumă. Se amestecă bine şi se pune în frigider. Se amestecă din când în când să nu se îngroaşe de tot. Se doreşte numai să se răcească.

Între timp, se pregăteşte o cratiţă sau o tavă în care se va asambla tortul. Se acoperă cratiţa cu folie alimentară. Pe fundul cratiței se aşază fructe. Se pot alege fructe proaspete ori fructe dincompot, după preferinţă.

Pișcoturile se trec prin zeama de compot. Nu trebuie ţinute prea mult timp în zeamă de compot, pentru a evita că să se înmoaie prea rău. Se bate frişca şi se amestecă apoi cu crema rece.

Se pune apoi o parte din crema şi piersicile tăiate cubuleţe, apoi restul cremei. Se acoperă cu un strat de pişcoturi şi se da la frigider, să se răcească bine. Se poate decora cu fructe, în formădorită.

Înainte de a fi consumat, se răstoarnă pe un platou, cu grijă.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese

Declar inchis sezonul visinelor si cireselor proaspete pe anul acesta, dar las deschis sezonul toamna-iarna pentru cele...

Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca