Musaca de cartofi cu piept de pui

Pentru preparare am procedat in felul urmator. Am tocat la robot ceapa, morcovii si pieptul de pui (pentru cine nu are robot, se pot da carnea si morc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru umplutura de carne am folosit: 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • un piept mare de pui
  • 3 linguri de sos de rosii cu busuioc (Barrila)
  • 2 albusuri ou
  • o legatura mica de patrunjel proaspat
  • miezul de la o felie de paine inmuiat si stors bine
  • sare
  • piper
  • putin ulei pentru prajit
  • Pentru sosul bechamel am folosit: 30 g unt
  • 350 ml lapte
  • 50 g faina
  • 2 galbenusuri de ou
  • sare
  • piper
  • Am mai folosit: 6 cartofi mari
  • unt pentru uns tava
  • 2 linguri de pesmet
  • 3 linguri de cascaval ras
  • frunze de patrunjel pentru decor

Mod de preparare

Pentru preparare am procedat in felul urmator.

Am tocat la robot ceapa, morcovii si pieptul de pui (pentru cine nu are robot, se pot da carnea si morcovii prin masina de tocat,dar ceapa e preferabil sa fie tocata la cutit, altfel lasa prea multa zeama) si le-am calit impreuna pana cand carnea de pui a fost aproape gata.

Le-am lasat sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, am adaugat albusurile, painea, sosul de rosii, sarea, piperul si verdeata tocata si am amestecat bine.

Cat timp s-a racit amestecul de carne, am curatat cartofii si i-am taiat felii, pe care le-am prajit pe rand,in ulei incins. I-am scos si i-am pus la scurs pe hartie absorbanta.

m trecut la pregatirea sosului Bechamel. Am topit untul la foc mic, am adaugat toata faina si am amestecat bine cu lingura de lemn.

Am adaugat cate putin lapte caldut, amestecand continuu, pana la omogenizare. Am adaugat apoi sare, piper, o lingurita de praf de parmezan si galbenusurile de ou.

Am trecut la ansamblare. Am uns cu unt o tava de cozonac, si am presarat pesmet pe fundul ei.

Am asezat apoi un strat de cartofi, un strat de carne, apoi din nou un strat de cartofi.

Am turnat deasupra sosul, am presarat cascaval ras si am decorat cu frunze de patrunjel.

Am pus-o in cuptor la 200 grade pana cand s-a rumenit bine. Nu necesita un timp de coacere foarte mare, deorece toate componentele sunt in mare parte preparate.
Pofta buna!

Reteta Musaca de cartofi cu piept de pui a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro

Alte retete de musaca: Musaca de cartofi si dovlecei

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu carne tocata si sos de rosii

Meniu copii Fetita mea adora pastele cu carne si sos de rosii, asa ca vi le recomand cu drag pentru orice copil mofturos.

Spaghete cu carne tocata si sos de rosii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii