Sufleu de cartofi cu cascaval

Se incalzeste cuptorul la 175°. Cartofii se curata de coaja, se taie in felii de ½ cm. Se unge un vas termorezistent si se pune in el un rand de

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper alb
  • o ceapa de taiata
  • 170 g cascaval marmorat
  • 100 g parmezan ras
  • 250 ml lapte
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 175°. Cartofii se curata de coaja, se taie in felii de ½ cm. Se unge un vas termorezistent si se pune in el un rand de cartofi, se sareaza, se da un praf de piper, frunzele de ceapa taiate, cascavalul marmorat taiat cuburi si parmezan ras. Randurile se continua pana se termina materia prima. Se zdrobeste usturoiul, se pune in lapte, se toarna peste cartofi. Vasul se pune in cuptorul incalzit 60 – 70 de minute. Foarte bun ca fel de mancare de sine statator, dar si ca garnitura cu peste la abur sau cu carne de pasare.
Alte retete mancaruri recomandate

Dovlecei umpluti

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii