Ardei umpluti cu legume si cus-cus

Un preparat delicios, plin de sanatate pentru o zi friguroasa de iarna!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 ardei grasi mari (unul verde si unul rosu)
  • ulei de masline
  • un morcov
  • o ceapa rosie
  • un castronel de mazare prefiarta
  • 4-5 ciuperci mari
  • 100 g cus-cus
  • 2 lingurite de pasta de tomate
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • condimente uscate
  • un ou
  • o legatura de marar verde
  • 2-3 rosioare cherry

Mod de preparare

Ardeii spalati si stersi bine se taie in cate 2 jumatati egale, pe lungime, se curata de seminte si vinisoare, iar partea cu cotor se curata cu o lingurita, indepartand-ul cu grija, cu tot cu seminte, apoi se aseaza intr-o tava cu partea taiate in sus ,se sareaza in interior si se dau la cuptor cca 20-25 minute.

Intre timp pregatim umplutura astfel;incingem ulei de masline in care calim ceapa taiata fin,ciupercile feliate si morcovul dat prin razatoarea mica,cand se inmoaie adaugam si mazarea prefiarta,saram,piperam ,turnam cca. 200 ml apa si acoperim cu un capac sa fiarba inabusit cca 20 minute.Se adauga si cus-cusul si daca mai este nevoie mai adaugam cca 100 ml apa .Acoperim cu capac si lasam la fiert ,la foc mic,amestecand din cand in cand,pana se inmoaie cus-cusul.Oprim focul si lasam tigaia acoperita cca 10-15 minute dupa care adaugam in compozitie oul batut si presaram mararul verde,amastecam pana la omogenizare.Se scot ardeii din cuptor,se tamponeaza in interior cu un servetel pentru a absoarbe lichidul lasat apoi ii asezam intr-o forma de cozonac(mai inalta)de yena si ii umpem pe fiecare cu compozitia din tigaie,taiem feliute de rosii deasupra.Adaugam cu grija,pe lanaga ardeii umpluti,fara a depasi gura ardeilor, pasta de tomate diluata cu 200 ml apa ,in care pus un strop de ulei de masline,sare piper ,condimente uscate.punem intre ei si cate o frunza de dafin si dam la cuptor cca 30 minute,sa fiarba la foc domol.Daca vrem ca preparatul sa fie de post nu mai punem oul batut in compozitie.

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii