Broccoli risotto Torte

Broccoli se da intr-un clocot de 3 minute si se scurge apoi de apa si se pune deoparte. Intr-o cratita mai larga se topeste untul si se adauga uleiul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cateva bucati de broccoli taiate in buchetele cat mai mici
  • o ceapa taiata marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti (sau dati pe razatoarea cea mica)
  • 1 ardei gras galben cat mai mare taiat felii cat mai subtiri
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • 1 cana si 1/4 orez
  • 50 ml vin alb sec
  • 4 1/4 cup supa de legume
  • sare si piper negru proaspat rasnit
  • 1/2 cup Parmesan ( pentru ca mie nu imi place gustul dat de parmezan am preferat sa folosesc branza Mozzarella)
  • 4 oua
  • ulei pentru uns tava si o bucata de hartie cerata (sau pergament pentru pus pe fundul tavii)
  • Pentru decor felii de rosii si frunze de patrunjel sau dupa dorinta

Mod de preparare

Broccoli se da intr-un clocot de 3 minute si se scurge apoi de apa si se pune deoparte.

Intr-o cratita mai larga se topeste untul si se adauga uleiul de masline apoi ceapa taiata marunt, usturoiul si ardeiul, se amesteca timp de vreo 5 minute pana ajung sa se inmoai.

Cand sunt moi se adauga orezul si se lasa vre-un minut sa se prajeasca apoi se toarna vinul, amestecand pana toto lichidul este absorbit.

Ii vine randul supei de legume sa vina peste orez, adaugati sarea si piperul, daca doriti adaugati si alte condimente (am pus un varf de cutit praf de curry si cam cat iei intre 3 degete cimbru uscat sfaramat).

Se fierb toate in jur de 20 de minute amestecand din cand in cand sa nu se prinda pe fundul cratitei.

Intre timp dati cu grasime o forma rotunda de tort cu diametrul de 25 cm (merge una si mai mica) si asezati pe fundul ei o foaie de hartie pergament sau cerata. Cuptorul se incalzeste la 350 F.

Se ia de pe foc orezul si se adauga branza si brocolli facuta buchetele cat mai mici, se lasa sa se raceasca vreo 5 minute si se pun galbenusurile de la oua. Bateti bine albusele si adaugati-le cu grija la orez (ca si la blatul de tort sau la budinca de orez ca sa ramana spumoase, nu va luati dupa mine care nu am mai avut destul timp la dispozitie si am batut ouale impreuna albus cu galbenus). Turnati compozitia in tava pregatita dinainte si o puneti la cuptor pentru o ora.

Lasati sa se raceasca in tava sau chiar dati la frigider apoi, daca vreti sa il serviti rece. Cu un cutit trecut pe marginea formei desprindeti orezul de tava si ... puneti pe o farfurie de servit. Eu l-am scos cald din tava si l-am si servit cald langa snitele de pui. Este excelent mancat rece si e foarte consistent.

Reteta propusa de SimonaB.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise