Chiftelute din legume

Alternativa a celor din carne, dar la fel de bune.

Portii
3
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pastarnac mic
  • patrunjel proaspat dupa gust
  • cca 200 gr de dovleac
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Dovleacul fara coaja si taiat in bucati se pune la fiert pentru cca 20 de minute, apoi il zdrobim cu o furculita.

Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie.

Dam dovlecelul prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il stoarcem bine.

Morcovul si pastarnacul se dau prin razatoarea cu ochiuri mici, ustoiul il pisam, iar patrunjelul il taiem marunt.

Amestecam legumele cu oul, pesmetul, sare si piper si dam la frigider pentru 30 de minute. Dupa acest timp, daca amestecul este prea moale, se poate adauga 1 lingura de faina. Eu nu am considerat necesar.

Formam bilute potrivite pe care le prajim in ulei incins, apoi le scoatem pe prosop de hartie.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!