Chiftelute din legume

Alternativa a celor din carne, dar la fel de bune.

Portii
3
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pastarnac mic
  • patrunjel proaspat dupa gust
  • cca 200 gr de dovleac
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Dovleacul fara coaja si taiat in bucati se pune la fiert pentru cca 20 de minute, apoi il zdrobim cu o furculita.

Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie.

Dam dovlecelul prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il stoarcem bine.

Morcovul si pastarnacul se dau prin razatoarea cu ochiuri mici, ustoiul il pisam, iar patrunjelul il taiem marunt.

Amestecam legumele cu oul, pesmetul, sare si piper si dam la frigider pentru 30 de minute. Dupa acest timp, daca amestecul este prea moale, se poate adauga 1 lingura de faina. Eu nu am considerat necesar.

Formam bilute potrivite pe care le prajim in ulei incins, apoi le scoatem pe prosop de hartie.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...