Dovlecei cu branza la cuptor

Curatam dovlecei si ii taiem felii pe lungime si apoi ii punem 5 minute la fiert in apa cu sare. Curatam si cartofii si ii taiem si pe ei felii si i

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel mai mare
  • 2 cartofi mari
  • branza (eu am avut cate un pic din fiecare:burduf
  • cas
  • urda)
  • cateva feliute de kaiser
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • unt
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • 1/2 rosie

Mod de preparare

Curatam dovlecei si ii taiem felii pe lungime si apoi ii punem 5 minute la fiert in apa cu sare. Curatam si cartofii si ii taiem si pe ei felii si ii punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute. Intre timp facem un amestec dintr-un ou cu smantana, sare si piper si il lasam deoparte. Ungem un vas de yena cu unt si tapetam apoi cu pesmet.Punem apoi in vas dovleceii fierti si ii condimentam cu sare si piper. Adaugam apoi jumatate din cantitatea de branza data pe razatoare (eu am amestecat cele 3 feluri de branza) si feliutele de kaiser. Punem apoi urmatorul strat de cartofii, apoi iar un strat de branza si turnam peste acestea amestecul de ou si smantana. Taiem cateva felii de rosii si le punem deasupra apoi dam la cuptor la foc mediu 35-40 min.


Sunt buni atat calzi cat si reci.

Sursa acestei retete este blogul culinar: bucatarie-usoara

Alte retete cu dovlecei recomandate:

Ciorba de dovlecei

Dovlecei umpluti

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!