Dovleceii am putea sa ii numim leguma verii, sunt satiosi, ieftini, pot fi gatiti in diferite feluri: umpluti, in supa, pane, in salate. Dovleceii umpluti cu capacele de rosii sunt deliciosi si merita incercati.
Curatam dovleceii de coaja, ii taiem in doua, si ii scobim la mijloc cu o lingura. Intr-un castron punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam ceapa marunt si o calim in ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit o adaugam peste carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust.
Umplem dovleceii cu amestecul de carne si ii asezam unul langa celalalt intr-o cratita mai inalta. Taiem rosiile in felii subtiri si le punem deasupra la dovlecei, ca si niste capacele. Desfacem pasta de tomate in putina apa si o turnam peste dovlecei. Adaugam sucul de rosii si completam cu apa. Dam la cuptor la foc mica pana se rumenesc frumos.
Dovleceii umpluti, cu capacele de rosii se servesc cu smantana.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii