Dovleceii am putea sa ii numim leguma verii, sunt satiosi, ieftini, pot fi gatiti in diferite feluri: umpluti, in supa, pane, in salate. Dovleceii umpluti cu capacele de rosii sunt deliciosi si merita incercati.
Curatam dovleceii de coaja, ii taiem in doua, si ii scobim la mijloc cu o lingura. Intr-un castron punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam ceapa marunt si o calim in ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit o adaugam peste carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust.
Umplem dovleceii cu amestecul de carne si ii asezam unul langa celalalt intr-o cratita mai inalta. Taiem rosiile in felii subtiri si le punem deasupra la dovlecei, ca si niste capacele. Desfacem pasta de tomate in putina apa si o turnam peste dovlecei. Adaugam sucul de rosii si completam cu apa. Dam la cuptor la foc mica pana se rumenesc frumos.
Dovleceii umpluti, cu capacele de rosii se servesc cu smantana.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii