Dovlecei umpluti, cu capacele de rosii

Dovleceii am putea sa ii numim leguma verii, sunt satiosi, ieftini, pot fi gatiti in diferite feluri: umpluti, in supa, pane, in salate. Dovleceii umpluti cu capacele de rosii sunt deliciosi si merita incercati.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei umpluti, cu capacele de rosii

Ingrediente

  • 1500 gr carne tocata
  • 4-5 dovlecei mai mici
  • sare
  • piper
  • 2-3 rosii ( pentru capacele)
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 linguri cu pasta de tomate
  • 3 linguri cu ulei
  • 3 cepe
  • 1 ceasca cu orez

Mod de preparare

Curatam dovleceii de coaja, ii taiem in doua, si ii scobim la mijloc cu o lingura. Intr-un castron punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam ceapa marunt si o calim in ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit o adaugam peste carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust.

Umplem dovleceii cu amestecul de carne si ii asezam unul langa celalalt intr-o cratita mai inalta. Taiem rosiile in felii subtiri si le punem deasupra la dovlecei, ca si niste capacele. Desfacem pasta de tomate in putina apa si o turnam peste dovlecei. Adaugam sucul de rosii si completam cu apa. Dam la cuptor la foc mica pana se rumenesc frumos.


Dovleceii umpluti, cu capacele de rosii se servesc cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori