Legumele la gratar sunt ideale pentru un aperitiv sau langa o bucata de carne. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de stebie, dovlecei, pastarnac, cartofi, seminte demustar, seminte de telina
Incingeti gratarul si feliati legumele. Circa 5 milimetri. Daca faceti cartofi ceva mai subtiri. Pana se grileaza legumele, preparam marinata. Se zdrobesc cateii de usturoi si se freaca pasta cu sare grunjoasa, se incorporeaza 3-4 linguri de untdelem si se opareste cu o cana de apa fierbinte. Se pun restul condimentelor si se aseza in vasul in care vom prepara marinata Daca doriti sa puneti in marinata si felii de rosii si/sau solzisori de ceapa taiati subtire. Pe masura ce se coc legumele pe gratar le scaldati fierbinti in marinata si le lasati sa-si traga gusturile minimum o ora-doua.
Se consuma ca si ganitura sau ca mancare de post cu o mamliguta aurie. Pofta buna!
Reteta Legume la gratar marinate a fost propusa de Shef de gara pe forum culinar.ro
Alte retete cu legume gasiti aici:
Ciuperci umplute cu legume,
CARTOFI LA CUPTOR CU CEAPA SI MORCOVI PENTRU VEGETARIENI
Iată o rețetă simplă pentru o plăcintă savuroasă care combină pieptul de pui și un mix de legume, totul...
Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura