Mancare de conopida

Conopida se desface in buchetele si se opareste in apa cu sare. Ceapa se taie marunt si se pune la calit. Se taie si carnea si se pune impreuna cu ce

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 3-4 pulpe de pui
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri de smantana
  • 1 lingura de faina
  • 1 leg de marar
  • sare; piper

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele si se opareste in apa cu sare.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit. Se taie si carnea si se pune impreuna cu ceapa si se lasa pana isi schimba culoarea. Se completeaza cu apa si se lasa la fiert, la foc mic, cca 20 de min, dupa care se adauga conopida.

Intre timp se prepara dressingul din smantana, sare, faina si zeama de la mancare. Se amesteca bine toate, sa nu ramana cocoloase si se toarna peste mancare. Se amesteca usor, sa nu se sfarame conopida si se mai lasa la fiert cca 10 min.

Se potriveste de sare si piper, se adauga mararul tocat si gata!


Se serveste ca atare.

Alte retete recomandate:

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!