Vinete evantai cu rosii si mozzarella

Vinetele evantai cu rosii si mozzarella este o mancare delicioasa si usoara, perfecta in zilele calde de vara. Vinetele la cuptor se pregatesc foarte rapid!

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 4 vinete mici (Truc culinar: Alege vinete mai lungi cu varful rotund ca sa le poti sectiona usor. E bine sa aiba cotorul mare si codita)
  • 3 linguri pesto
  • 4-5 rosii
  • 200 gr mozzarella
  • sare
  • piper
  • busuioc pentru decorare

Mod de preparare

Vinetele se spala si se taie, pe lungime, felii de cca 1 cm grosime, fara sa se desprinda cotorul. Fiecare felie obtinuta se unge pe ambele parti cu pesto (eu mi-am facut pesto din patrunjel. Era mai bun daca aveam busuioc). Dupa care se asezoneaza cu sare si piper.

Rosiile si mozzarella se taie felii subtiri. Feliile de rosii se dau cu sare si cu piper. Intre 2 felii de vinete se pune cate o felie de rosie si de mozzarella.

Vinetele astfel umplute se pun intr-o tava de teflon pe care puneti hartie de copt sau folie de teflon pentru ca vanata isi va lasa suc si si mozzarella se va topi si se lasa la copt cca 50 min (la mine am dat pe coacere normala si apoi am dat pe grill si a durat cam 35-40 min, insa difera de la aragaz la aragaz si cum anume e, al meu fiind electric).

Reteta Vinete evantai cu rosii si mozzarella a fost propusa de YOYO pe forum culinar.ro


Vinetele la cuptor cu rosii si mozzarella se pot servi cu garnitura cartofi piure cu sos tzatziki sau cus cus. Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...