Vinete umplute (Karniyarik)

Vinetele se curata o fasie da, una nu, se scufunda in apa in care se pune 1 lingurita de sare, se lasa 15 min. in apa cu sare. Se scot, se sterg cu se

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9 vinete mici ( sau in functie de cate persoane sunt )
  • jumatate de kg carne tocata
  • 1 ceapa mare uscata
  • 2 ardei grasi ( d-aia verzi)
  • 1 rosie mai mare
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele se curata o fasie da, una nu, se scufunda in apa in care se pune 1 lingurita de sare, se lasa 15 min. in apa cu sare. Se scot, se sterg cu servetel presand usor, apoi se prajesc in tigaie in ulei, nu foarte mult, doar cat sa se inmoaie dar fara sa se prajeasca. Se pun intr-o tava neunsa (nu mai e nevoie sa ungeti tava pentru ca ele oricum isi lasa uleiul de la prajit, plus din grasimea de la umplutura) Carnea tocata se caleste in tigaia in care s-au prajit vinetele (daca vi se pare ca e prea mult ulei, mai scurgeti din el).

Ceapa, ardeii si usturoiul se toaca marunt (sau prin blender), rosia la fel. Punem tocatura de ceapa, ardei si usturoi peste carne invartim cu lingura de lemn prin tigaie pana cand sticleste ceapa punem si rosia facuta praf. Invartim iar cu lingura prin tigaie, acum e momentul sa potrivim de sare si piper. Patrunjelul se spala, se toaca, se-arunca-n tigaie. Despicam vinetele cu ajutorul unei linguri, le umplem cu compozitia de carne tocata, incercam sa pastram marginile vinetei la vedere ca sa fie cat mai artistic. Se poate pune deasupra fiecarei vinete o felie de rosie, ardei. Apoi in tava cu vinetele umplute se va pune apa, usor, pe margine, pana ajunge aproape de jumatatea vinetelor, deci sa nu atinga umplutura. Tava se baga la cuptor pentru 20-25 min la o temperatura de 180 grade (sau pana se rumenesc vinetele deasupra).


Se servesc cu iaurt deasupra. Reteta Vinete umplute (Karniyarik) a fost propusa de Pocahontas Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu crema si amaretti

Sursa e un site italian Chechef.it . Mie mi-a iesit o tarta destul de mare si mi-a mai ramas aluat,asa ca am facut una mai...

Tarta cu crema si amaretti
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii