Frigarui de caprioara

In ziua inaintea friptului carnea se marineaza, prunele uscate si desamburate se inmoaie in vin rosu. In feliile de carne se taie un buzunar, in inter

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 felii mai groase de carne de caprioara marinata
  • 12 prune uscate
  • 100 ml smantana
  • 200 ml vin dulce
  • 1 lingura de amidon alimentar
  • sare
  • piper
  • ardei
  • busuioc
  • ulei

Mod de preparare

In ziua inaintea friptului carnea se marineaza, prunele uscate si desamburate se inmoaie in vin rosu. In feliile de carne se taie un buzunar, in interior se freaca cu busuioc, se baga cate-o pruna uscata apoi se inchid. Vinul se amesteca cu amidonul, se adauga piperul, ardeii si smantana. Feliile de caprioare se trag pe bete de frigarui, se ung cu ulei, se infasoara in folie si se frig deasupra jarului timp de jumatate de ora, apoi se prajesc fara folie, ungand intre timp. Zeama de marinat se creaza din apa cu otet, felii de ceapa, frunza de dafin, oregano, morcov feliat, patrunjel feliat, telina, seminte de brad zdrobite, piper boabe, cuisoare, sare si coaja de lamiae. Ingredientele se fierb si se toarna peste carne.
Se serveste cu sos de vin rosu si orez cu stafide.

Alte retete carne recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...