Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune in tava de fripÂtura.
Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune in tava de fripÂtura. Se acopera cu o cana de apa calda in amcstec cu un paharel de vin alb, se adauga putin piper, se inconjoara rata cu felii de slanina si se introduce tava in cuptor la foc mic pentru o ora. Se frige cu tava acoperita. Separat se spala ciupercile si se taie felii subtiri, se pun intr-o cratita emailata cu o lingura de unt si putina sare si se lasa sa scada. Cind nu mai au sos, se rastoarna ciupercile in tava cu friptura si se lasa sa fiarba impreuna un sfert de ora. Se adauga verdeata tocata maÂrunt, cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor.
Friptura se serveste fierbinte, acoperita cu sosul de ciuperci.
Alte retete recomandate
A sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti