Mancare de iepure cu sos picant

Spatele de iepure impreuna cu pulpele de iepure, se curata bine de pielite si se tin in vin aproximativ 12 ore. Apoi se scoat, se impaneaza cu slanin

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • partea dinapoi a unui iepure
  • 150 gr slanina
  • 2 pahare vin alb
  • Pentru sos:
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 3-4 ciuperci
  • 3-4 linguri bulion de rosii
  • 3 pahare vin alb
  • 2-3 foi de dafin
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 4-5 linguri smantana

Mod de preparare

Spatele de iepure impreuna cu pulpele de iepure, se curata bine de pielite si se tin in vin aproximativ 12 ore. Apoi se scoat, se impaneaza cu slanina si se asaza intr-o tava. Separat, se pregateste sosul. Ceapa tocata marunt se pune la rumenit impreuna cu o lingura de faina. Se adauga ciupercile taiate marunt, bulionul de rosii, vinul, foile de dafin, cateii de usturoi pisat, sarea si piperul pisat. Se toarna sosul peste carnea din tava si se introduce in cuptor. Dupa ce carnea s-a fript, se scoate din cuptor si se adauga smantana.


Se serveste imediat.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan

Muschi de porc la cuptor

Ciorba radauteana

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide