Potarnichile se curata, se golesc, apoi se sareaza si li se leaga picioarele si aripile. Se pun intr-un vas cu unt, la rumenit. Slanina se taie bucat
Potarnichile se curata, se golesc, apoi se sareaza si li se leaga picioarele si aripile. Se pun intr-un vas cu unt, la rumenit. Slanina se taie bucati, se opareste cu apa fiarta, apois e scurge si se pune la rumenit in putin unt. In acelasi unt se pun la rumenit ciupercile maruntite, sa sareaza, se pipereaza si se dau deoparte. Se rumenesc separat cepele. Se adauga in vasul cu potarnichile rumenite slanina, ceapa si ciupercile, putina zeama de carne, apoi se acopera si se lasa sa la cuptor, sa fiarba inabusit 40 de minute. Se scoate vasul din cuptor, se pun cateva linguri de zeama de carne, se amesteca bine si se presara deasupra cu patrunjel verde.
Mancarea se serveste calda.
Alte retete culinare:
Curcan umplut Rulada de porc Friptura de vita la cuptor
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti