Mancare de potarnichi

Potarnichile se curata, se golesc, apoi se sareaza si li se leaga picioarele si aripile. Se pun intr-un vas cu unt, la rumenit. Slanina se taie bucat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 potarnichi
  • 3 linguri unt
  • 100 gr slanina
  • 150 gr ciuperci
  • 6-10 cepe mici
  • 1 pahar zeama de carne
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Potarnichile se curata, se golesc, apoi se sareaza si li se leaga picioarele si aripile. Se pun intr-un vas cu unt, la rumenit. Slanina se taie bucati, se opareste cu apa fiarta, apois e scurge si se pune la rumenit in putin unt. In acelasi unt se pun la rumenit ciupercile maruntite, sa sareaza, se pipereaza si se dau deoparte. Se rumenesc separat cepele. Se adauga in vasul cu potarnichile rumenite slanina, ceapa si ciupercile, putina zeama de carne, apoi se acopera si se lasa sa la cuptor, sa fiarba inabusit 40 de minute. Se scoate vasul din cuptor, se pun cateva linguri de zeama de carne, se amesteca bine si se presara deasupra cu patrunjel verde.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Curcan umplut Rulada de porc Friptura de vita la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu ghebe

Placinta cu ghebe
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca