Mancare de prepelite cu carnati

Se pun la fiert prepelitele curatate si spalate impreuna cu orezul si cativa carnati in zeama de carne. Se face un sos dintr-o lingurita de faina cal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 prepelite
  • 125-150 gr orez
  • 250 gr carnati subtiri
  • 5 pahare zeama de carne
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar vin alb

Mod de preparare

Se pun la fiert prepelitele curatate si spalate impreuna cu orezul si cativa carnati in zeama de carne. Se face un sos dintr-o lingurita de faina calita in unt, pana se rumeneste putin si se stinge cu vinul alb. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se tine la cald. Dupa ce orezul a fiert, se scot prepelitele si carnatii si se adauga cateva linguri din sosul pregatit. Se amesteca bine si se serveste.


Orezul se pune intr-o farfurie, deasupra se asaza prepelitele si carnatii si se stropeste totul cu sosul ramas.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan Rulada de porc Friptura de vita la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...

Salata cu pastrav afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca