Mancare de prepelite cu mazare

Prepelitele se curata si se punintr-un vas impreuna cu jambonul, carnea de porc, morcovii, cepele intepate cu 2 cuisoare si o cana de zeama de carne

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 prepelite
  • 250 gr jambon de porc
  • 150 gr carne de porc
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 cana zeama de carne
  • 1 kg mazare
  • cuisoare

Mod de preparare

Prepelitele se curata si se punintr-un vas impreuna cu jambonul, carnea de porc, morcovii, cepele intepate cu 2 cuisoare si o cana de zeama de carne. Se lasa totul la fiert, pe foc mic si se pune intre timp mazarea la fiert in apa cu sare si o bucatica de jambon. Dupa ce este fiarta, se scurge si se pune pe un platou. Se scot prepelitele din zeama in care au fiert si se pun deasupra. Sosul se trece prin sita si se toarna peste ele.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan Chiftele Friptura de vita la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...