Mancare greceasca de iepure cu masline

Carnea se taie in bucati si se pune Ia prajit in ulei incins. Apoi se scot si se pun intr-un alt vas, iar in uleiul ramas se calesc ceapa, morcovii,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure
  • 150 ml ulei
  • 100 gr ceapa
  • 100 gr morcovi
  • 1 jumatate telina
  • 50 gr bulion
  • 200 ml vin
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 crenguta de cimbru
  • 300 gr arpagic
  • 200 gr masline
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • otet dupa gust

Mod de preparare

Carnea se taie in bucati si se pune Ia prajit in ulei incins. Apoi se scot si se pun intr-un alt vas, iar in uleiul ramas se calesc ceapa, morcovii, telina, toate tocate marunt. Se adauga apoi usturoiul tocat marunt, bulionul, dafinul, cimbrul, boabele de piper, sare si otet dupa gust. Se mai lasa la fiert aproximativ o ora, dupa care se strecoara si se adauga peste carne. Se pun maslinele oparite in prealabil, cateva felii de lamaie, vinul si se lasa la fiert. La final, se adauga arpagicul inabusit separat.


Se serveste rece, ornat cu felii de lamaie.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor

Rulada de porc

Muschi de porc la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide