Mancare greceasca de iepure cu masline

Carnea se taie in bucati si se pune Ia prajit in ulei incins. Apoi se scot si se pun intr-un alt vas, iar in uleiul ramas se calesc ceapa, morcovii,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure
  • 150 ml ulei
  • 100 gr ceapa
  • 100 gr morcovi
  • 1 jumatate telina
  • 50 gr bulion
  • 200 ml vin
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 crenguta de cimbru
  • 300 gr arpagic
  • 200 gr masline
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • otet dupa gust

Mod de preparare

Carnea se taie in bucati si se pune Ia prajit in ulei incins. Apoi se scot si se pun intr-un alt vas, iar in uleiul ramas se calesc ceapa, morcovii, telina, toate tocate marunt. Se adauga apoi usturoiul tocat marunt, bulionul, dafinul, cimbrul, boabele de piper, sare si otet dupa gust. Se mai lasa la fiert aproximativ o ora, dupa care se strecoara si se adauga peste carne. Se pun maslinele oparite in prealabil, cateva felii de lamaie, vinul si se lasa la fiert. La final, se adauga arpagicul inabusit separat.


Se serveste rece, ornat cu felii de lamaie.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor

Rulada de porc

Muschi de porc la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...