Mancare portugheza de rata

Se curata si se oparesc ratele cu apa clocotita, apoi se golesc de maruntaie si se spala. Ficatul si inima se toaca marunt, si se adauga cateva cepe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 rate
  • 2-3 cepe mici
  • 50 gr unt
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata si se oparesc ratele cu apa clocotita, apoi se golesc de maruntaie si se spala. Ficatul si inima se toaca marunt, si se adauga cateva cepe maruntite, patrunjel verde, 50 gr unt, sare si piper. Se amesteca totul pana se obtine o pasta omogena. Ratele se umplu cu aceasta pasta, se cos si se asaza apoi fiecare rata pe cate o panza alba impaturita in 2-3, se infasoara iar apoi se leaga strans cele doua rulouri si se pun la fiert, intr-un vas cu apa sarata. Dupa ce au fiert 30-40 de minute, se scot ratele, se desfasoara si se asaza pe o farfurie.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan Ciuperci la cuptor Friptura de vita la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca