Mancarea de rata

Ratele se curata, se spala, se sareaza si se pipereaza. Din vin, apa, ceapa, morcovul feliat, boabele de piper, enibahar, ulei, otet, sare si cimbru

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-2 rate
  • 500 gr vin
  • 500 gr apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • boabe de piper
  • sare
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 80 gr slanina
  • 50 gr unt
  • 1 jumatate pahar zeama de carne
  • 2-3 linguri smantana

Mod de preparare

Ratele se curata, se spala, se sareaza si se pipereaza. Din vin, apa, ceapa, morcovul feliat, boabele de piper, enibahar, ulei, otet, sare si cimbru se prepara o marinata, la foc. Se toarna clocotira peste rate si se lasa asa cateva ore. Ratele se scot din marinata, se infasoara pieptul cu slanina si se pun intr-un vas cu unt, la rumenit. Se adauga marinata si putina zeama de carne, se acopera si se lasa sa scada.


Se serveste calda.

Alte retete:

Friptura de vita la cuptor Muschi de porc la cuptor Piftie de curcan

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...