Piept de fazan sote cu ciuperci

Pieptul se impaneaza cu bucati mici de slanina si se taie in felii subtiri. Se sareaza, se pipereaza. Ciupercile se curata, se spala, se taie in patr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • piepturile de la 2 fazani
  • 50 gr slanina
  • 1 kg ciuperci
  • 150 gr unt
  • 1 pahar vin alb
  • 2-3 galbenusuri
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul se impaneaza cu bucati mici de slanina si se taie in felii subtiri. Se sareaza, se pipereaza. Ciupercile se curata, se spala, se taie in patru si se pun peste fileurile de fazan. Deasupra se toarna 100 gr unt topit cald, se acopera visul si se lasa la inabusit, la foc mare. Fileurile se scot, impreuna cu ciupercile, dupa ce s-au facut, se scurg bine de unt si se tin la cald. Separat se face un sos alb din unt si faina, care se stinge cu vin alb si cateva linguri din sosul in care s-a facut friptura. Dupa ce a dat in cateva clocote, se ia de pe foc si se adauga 2-3 galbenusuri de oua. Fileurile se pun pe o farfurie, se acopera cu feliile de ciuperci si se toarna deasupra sosul.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Curcan umplut Muschi de porc la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Carnati in sos de ceapa si ardei

Carnati in sos de ceapa si ardei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca