Porumbei pane

Porumbeii se curata, se golesc de intestine si se flambeaza, apoi se pun la calit cu unt, sare, piper, o foaie de dafin si zeama de la o lamaie. Se a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 porumbei
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • zeama de la o lamaie
  • 250 gr ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • 4 oua
  • pesmet
  • 4 linguri untura
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita faina
  • 1 pahar zeama de carne

Mod de preparare

Porumbeii se curata, se golesc de intestine si se flambeaza, apoi se pun la calit cu unt, sare, piper, o foaie de dafin si zeama de la o lamaie. Se adauga apoi faina si zeama de carne, ciupercile intregi, ceapa si se lasa sa fiarba. Dupa 15 minute, porumbeii se scot, iar sosul se lasa sa scada. Ciupercile, ceapa, foaia de dafin se calesc apoi se leaga sosul cu doua galbenusuri de ou si se toarna peste porumbei. Se lasa la racit totul si se toaca ciupercile bine, se amesteca cu putin sos si se umplu porumbeii reci, scosi din sos. Se trec prin ou batut apoi si prin pesmet fin pisat dupa care se prajesc in untura incinsa, pana se rumenesc pe toate partile.


Se servesc cu diferite garnituri, cu sos si cu patrunjel verde, presarat deasupra.

Alte retete:

Rulada de porc Friptura de vita la cuptor Chiftele

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!