Rata salbatica cu masline

Rata se parleste si se opareste cu apa fierbinte cu sare si otet. Se taie apoi in bucati si se pune intr-un vas impreuna cu patrunjelul, maslinele, v

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 1 lingura otet
  • 50 gr unt
  • 2- 3 radacini patrunjel
  • 250 gr masline
  • 1 paharel vin alb
  • 1 felie de lamaie
  • 250 gr zeama de carne
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 jumatate lingurita cimbru
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Rata se parleste si se opareste cu apa fierbinte cu sare si otet. Se taie apoi in bucati si se pune intr-un vas impreuna cu patrunjelul, maslinele, vinul alb, felia de lamaie, putina zeama de carne, piper, foaia de dafin, putin cimbru si o lingura de pesmet. Se acopera si se pune la fiert, la foc mic. Se potriveste la final de sare si se mai lasa sa dea in clocot odata.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Rulada de porc Friptura de vita la cuptor Piftie de curcan

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca