Rata salbatica cu masline

Rata se parleste si se opareste cu apa fierbinte cu sare si otet. Se taie apoi in bucati si se pune intr-un vas impreuna cu patrunjelul, maslinele, v

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 1 lingura otet
  • 50 gr unt
  • 2- 3 radacini patrunjel
  • 250 gr masline
  • 1 paharel vin alb
  • 1 felie de lamaie
  • 250 gr zeama de carne
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 jumatate lingurita cimbru
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Rata se parleste si se opareste cu apa fierbinte cu sare si otet. Se taie apoi in bucati si se pune intr-un vas impreuna cu patrunjelul, maslinele, vinul alb, felia de lamaie, putina zeama de carne, piper, foaia de dafin, putin cimbru si o lingura de pesmet. Se acopera si se pune la fiert, la foc mic. Se potriveste la final de sare si se mai lasa sa dea in clocot odata.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Rulada de porc Friptura de vita la cuptor Piftie de curcan

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa