Rata salbatica cu portocale

Rata se curata, se taie bucati si se prajeste in untura. Se scoate apoi, iar in untura ramasa se prajesc ceapa, morcovii, telina, dupa care se presar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 3 portocale
  • 100 ml vin
  • 50 ml coniac
  • 60 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 50 gr ulei
  • 50 gr faina
  • cateva felii de ceapa
  • morcovi
  • telina
  • 30 gr bulion

Mod de preparare

Rata se curata, se taie bucati si se prajeste in untura. Se scoate apoi, iar in untura ramasa se prajesc ceapa, morcovii, telina, dupa care se presara faina si se stinge cu bulion si putina apa calda. Se mai lasa la fiert 20-30 de minute, apoi se strecoara si se adauga peste carne. Se mai fierbe pana cand carnea este gata. Intre timp se curata portocalele, iar cojile se taie subtiri, ca fideaua si se pun la fiert cu apa. Dupa 2- 3 clocote se scurg de prima apa amara si se adauga din nou apa si vin. Se lasa la fiert, pana se inmoaie.


Carnea se serveste cu sosul de portocale.

Alte retete culinare:

Muschi de porc la cuptor Ciuperci umplute Curcan umplut

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv tort, cu oua si lactate

Suntem în Săptămâna Albă, avem dezlegare la ouă și la produse lactate, așa că pentru Lăsata Secului de...

Aperitiv tort, cu oua si lactate
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii