Sitari in vin

Sitarii curatati se pun la rumenit in putin unt. Apoi se scot si se desfac picioarele, pieptul si aripile. Se pun bucatile de carne intr-un vas cu un

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 sitari
  • 35 gr unt
  • 1 pahar zeama de carne
  • sare
  • piper
  • 1 pahar mic cu vin alb
  • zeama de la 1 jumatate lamaie

Mod de preparare

Sitarii curatati se pun la rumenit in putin unt. Apoi se scot si se desfac picioarele, pieptul si aripile. Se pun bucatile de carne intr-un vas cu unt, cu putina zeama de carne, sare si piper. Se lasa apoi pana da in clocot, pe foc mic. In vasul in care s-au rumenit bucatile, se pun maruntaiele si carcasa, un pahar mic de vin alb, putina zeama de carne si putina zeama de lamaie. Se lasa la fiert aproximativ 20 de minute, apoi se trece prin strecuratoare si se lasa sa scada. Sosul se adauga peste bucatile prajite si se mai lasa la foc mic, putin.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Piftie de curcan Rulada de porc

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajeala de purcel

"Reteta romaneasca"

Prajeala de purcel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca