Sote de sitari

Sitarul se taie bucati, se scoate carnea de pe oase, iar resturile ramase precum si oasele se pun in zeama de carne concentrata, la fiert. Bucatile d

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 sitar
  • 2 linguri unt
  • 500 gr ciuperci
  • 1 pahar vin alb
  • 1 pahar zeama de carne
  • putina zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Sitarul se taie bucati, se scoate carnea de pe oase, iar resturile ramase precum si oasele se pun in zeama de carne concentrata, la fiert. Bucatile de sitar se calesc in unt fierbinte, se sareaza, apoi se pipereaza si se lasa la fiert inabusit aproximativ 10 minute. Se scrug apoi si se calesc in untul ramas 500 gr ciuperci feliate, peste care se toarna un pahar de vin alb. Se lasa totul la fiert, apoi se scot si se pun langa bucatile de carne. Se pun in sos intestinele tocate, se lasa sa mai dea 2- 3 clocote, apoi se adauga o lingura de unt si putina zeama de lamaie. Dupa aceea se trece totul prin sita si se toarna sosul peste sitar si ciuperci.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete:

Friptura de vita la cuptor Ciuperci umplute Rulada de porc

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...