Cabanos cu varza calita

Se taie varza in jumatati si, daca este prea acra, se pune in apa calda, unde se lasa 15 - 20 de minute, dupa care se spala in apa rece, desfacind foi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o varza acra
  • 150 ml ulei
  • piper pisat
  • o lingurita de bulion de ardei sau o lingura de bulion de rosii
  • cabanos sau carnat oltenesc

Mod de preparare

Se taie varza in jumatati si, daca este prea acra, se pune in apa calda, unde se lasa 15 - 20 de minute, dupa care se spala in apa rece, desfacind foile in apa, fara a le rupe.

Se scurge bine varza de zeama, se toaca pe un fund de lemn, cu un cutit ascutit in fisii subtiri.

Separat, intr-o cratita de fonta smaltuita, se pune ulei si se lasa pe foc. Se adauga varza, se pune sare si se amesteca bine. Se acopera cratita cu un capac, se face focul mic si se lasa sa fiarba inabusit. Se poate baga cratita in cuptor unde se lasa la foc mic.

Cind varza a inceput sa se inmoaie, se adauga bulionul (daca varza este prea acra se adauga bulion numai cit sa coloreze).

Se serveste calda cu mamaliguta, ca garnitura la

cabanosul prajit in untura sau facut la gratar.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu pui si ciuperci brune

Tarte si placinte rumenite si iscusite O bunatate de placinta, cu un aluat usor de preparat, si-o umplutura grozava!

Placinta cu pui si ciuperci brune
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii