Se taie varza murata in felii. Daca este prea acra se spala in mai multe ape. Se taie costita afumata cu sorici cu tot, in felii groase de un deget.
Se taie varza murata in felii. Daca este prea acra se spala in mai multe ape. Se taie costita afumata cu sorici cu tot, in felii groase de un deget.
Daca slanina este prea sarata, se poate tine catva timp in apa rece. Se asaza pe fundul cratitei unsa cu grasime un rand de felii de varza, apoi unul de slanina, urmand asa pana se termina varza si costita. Se adauga o ceasca de apa si untura. Aceasta mancare nu este gustoasa decat grasa si bine scazuta. Se acopera, se da la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit cel putin 3 ore. Cand este aproape gata, se adauga boabele de piper si dupa gust putina boia de ardei sau bulion. In timpul fiertului, se adauga putina apa, daca este nevoie.
Este mult mai gustoasa incalzita a doua zi. Se rastoarna ca o budinca, se poate servi cu smantana. Alte retete cu varza recomandate
Am pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.
Desert mini rulada cu zmeuraGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa