Se taie varza murata in felii. Daca este prea acra se spala in mai multe ape. Se taie costita afumata cu sorici cu tot, in felii groase de un deget.
Se taie varza murata in felii. Daca este prea acra se spala in mai multe ape. Se taie costita afumata cu sorici cu tot, in felii groase de un deget.
Daca slanina este prea sarata, se poate tine catva timp in apa rece. Se asaza pe fundul cratitei unsa cu grasime un rand de felii de varza, apoi unul de slanina, urmand asa pana se termina varza si costita. Se adauga o ceasca de apa si untura. Aceasta mancare nu este gustoasa decat grasa si bine scazuta. Se acopera, se da la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit cel putin 3 ore. Cand este aproape gata, se adauga boabele de piper si dupa gust putina boia de ardei sau bulion. In timpul fiertului, se adauga putina apa, daca este nevoie.
Este mult mai gustoasa incalzita a doua zi. Se rastoarna ca o budinca, se poate servi cu smantana. Alte retete cu varza recomandate
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii