Gratin de varza rosie

Am facut un sos bechamel din 20 unt, faina, lapte, sare si nucsoara. Am topit untul, am adaugat tata faina amestecand repede, apoi am adaugat cate put

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Doua maini de varza fiarta
  • tocata grob
  • 30 g unt
  • 15 g faina
  • 200 ml lapte
  • felie de sunca mai groasa
  • 50 g branza gruyere (eu am pus 25 g emmental si 25 g gruyere)
  • 50 g smantana
  • piper aromat
  • sare
  • un praf de nucsoara
  • Pentru sos bechamel:20 unt
  • faina
  • lapte
  • sare si nucsoara

Mod de preparare

Am facut un sos bechamel din 20 unt, faina, lapte, sare si nucsoara. Am topit untul, am adaugat tata faina amestecand repede, apoi am adaugat cate putin lapte pana cand l-am incorporat pe tot. Am pus sare si un praf de nucsoara.

Am incorpora apoi in sos sunca taiata cubulete, smantana si jumatate din branza rasa.

Am uns un bol cu unt, am pus in el varza fiarta, tocata grob, am turnat deasupra sosul, am presarat cu restul de jumatate de branza , iar deasupra am pus cele cateva bucatele de unt care au ramas.

Am copt 15 minute la 200 grade Celsius.
Pofta buna!

Reteta Gratin de varza rosie a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro

Alte retete cu varza: Varza umpluta

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide