Manti sau paste umplute ca-n Seraglio

Aluatul e simplu de executat; amestecati ingredientele, framintati binisor si va rezulta un aluat molicel, nelipicios. e musai sa-l lasati sa se odi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluatul de paste aveti nevoie de: 300 gr faina
  • 40 gr unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 50 ml apa
  • 1 ou
  • sare
  • Umplutura: 200 grame de carne (amestec de vita si oaie
  • in proportii egale)
  • patrunjel
  • o jumatate de ceapa
  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sosul de legume:1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 3 ciuperci
  • 1 ardei (de preferinta doua jumatati colorate diferit)
  • ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru sosul de iaurt:250ml iaurt de buna calitate
  • 1 catel de usturoi
  • Pentru sosul iute:50gr unt
  • fulgi de ardei iute
  • ulei
  • In plus fata de toate acestea mai necesare cam 500 ml supa de oase si 50gr unt

Mod de preparare

Aluatul e simplu de executat; amestecati ingredientele, framintati binisor si va rezulta un aluat molicel, nelipicios. e musai sa-l lasati sa se odihneasca cel putin 45 minute.

Umplutura e si mai simplu de executat decit aluatul: amestecati carnurile cu ceapa tocata marunt si patrunjelul, oul, potriviti de sare si piper si gata.

Impartiti aluatul in patru parti egale.

Pe o suprafata infainata intindeti foi subtiri, pe care le veti imparti apoi in patrate cu latura de 3 cm si pe fiecare patrat asezati o gramajoara de carne.

Dupa care formati manti , prin plierea aluatului pe doua din laturi; lasati o deschidere in centru: eu am umezit cu apa laturile care urmau a fi lipite, caci altfel nu stateau.

Manti se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei.

Deasupra se aseaza untul (cele 50 grame), taiat cuburi (in cazul meu numai cuburi nu era) si se toarna deasupra supa de oase (cam 250 ml).

Se fierbe in cuptorul incins la 150C pentru 12 minute (zicea reteta); eu i-am tinut cam 20 minute.

Intre timp se pregatesc sosurile ; cel de iaurt e extrem de simplu de facut: amestecati usturoiul pisat un iaurtul, si gata.

Pentru sosul de legume, caliti in putin ulei ceapa, ardeii, ciupercile, rosiile si usturoiul; daca e nevoie (la mine a fost) adaugati supa de oase si fierbeti pina cind legumele sint facute.

Sosul iute eu l-am sarit, insa in reteta se zice ca se amesteca untul topit cu uleiul si fulgii de ardei.

Sosurile se toarna peste paste imediat ce le scoateti din cuptor; se servesc calde.
Pofta buna!

Reteta Manti a fost propusa de ariel pe forum culinar.ro

Alte retete de paste gasiti aici:

Paste Ponza cu rosii gratinate,

Gratin cu paste,

Paste cu sunca de la Bunica

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...

Salata cu pastrav afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca