Pastitio este o mancare foarte populara in Grecia. O fac cu drag ori de cate ori am mai mult timp . Pofta buna!!
Punem o oala cu apa la fiert
Cand clocoteste se pun macaroanele si se fierb al dente. La fiert se pune intodeauna si sare ca macaroanele sa-si ia sarea potrivita.
Intre timp intr-o craticioara punem ulei de masline si sotam foarte putin ceapa usturoiul si carnea tocata pana capata o culoare grena inchis. Punem pasta de rosii si apa pana acoperim carnea si o lasam sa fiarba la foc incet amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
Adaugam toate mirodeniile.
Dupa ce apa scade si se formeaza sosul trebuie sa fie gata. Eventual gustati carnea si daca considerati ca nu a fiert mai puneti apa si mai fierbieti.
Macaroanele fierte se scurg de apa, se amesteca cu putin ulei sa nu se lipeasca si se pastreaza intr-un bol.
Se prepara besamelul. Besamelul dupa parerea mea este cel mai gustos. Se amesteca 1 L de lapte rece cu 2 pliculete de besamel pana devine cremos ca si cum ar fi aluatul de chec.
Se unge tava de cuptor cu ulei, se adauga un strat de macaroane , cat sa acopere tava, carnea tocata si restul de macaroane deasupra. Se acopera cu besamelul si cascaval ras . Se da la cuptor pana cand besamelul capata o culoare frumoasa rosiatica .
Pofta buna!
Va era oare dor de o tarta facuta de mine? Aceasta este o combinatie perfecta de arome cu caise, mure si un aluat dulce...
Tarta cu mure, caise si crumbleOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj