Pizza Romana, cu file de anchois, capere si masline

George Toader – campion European la pizza iti arata cum sa faci un ALUAT RAPID DE pizza – are nevoie de doar 30 min de dospire!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat rapid de pizza – 4 blaturi
  • 1 kilogram de faina 000
  • 15 grame de drojdie proaspata
  • 50 ml ulei de masline
  • 500 ml de apa calduta
  • 25 g sare
  • 1 varf de cutit de zahar
  • INGREDIENTE topping:
  • Mozzarella – 150-180 gr
  • Sos de rosii – 3 linguri
  • File Anchois - 100 g
  • Capere – 40 g
  • Masline – 120 g
  • Oregano proaspat

Mod de preparare

  1. Amestecati drojdia proaspata cu zaharul, 2 linguri de faina si 200ml apa calduta. Amestecati bine si puneti vasul intr-un loc cald si in 15 minute o sa aveti gata maiaua care va va face aluatul sa creasca.
  2. Dupa 15 minute, puneti sarea in faiana, peste ea turnati maiaua, restu de 300 ml de apa si ulei de masline. Amestecati mai intai cu o lingura si apoi puneti aluatul pe blat si framantati pana devine omogen. Pur si simplu o sa il simtiti elastic si relative moale si se ia de pe mana usor. Trebuie sa stea la dospit, intr-un loc cald 30 de minute.
  3. Cand a crescut, impartiti aluatul in 3 sau in 4, in functie de cat de gros vreti blatul. Intindeti-l cu mana sau cu facaletul. In cazul in care folositi facaletul, lasati aluatul sa mai creasca 10 minute in tava.
  4. Ungeti o tava cu ulei de masline si puneti aluatul.
  5. Ungeti blatul cu sos de rosii. Sosul se face din rosii decojite la cutie, blendate cu sare, ulei de masline si busuioc proaspat.
  6. Presarati pe deasupra mozarella, anchois, caperele si maslinele si cateva frunze de oregano. Puteti pune si un fir de ulei de masline.
  7.  Bagati la cuptorul incalzit la maxim pentru 7-10 minute, daca ati facut un blat subtire si 10-15 minute, daca ati ales sa faceti un blat gros. Intoarceti pizza la jumatatea intervalului.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lasagna cu ton si sardine

Pentru prima data am incercat acest tip de lasagna si va spun ca a iesit fenomenal. Ramane in lista favoritelor.

Lasagna cu ton si sardine
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii