Paine cu orez

Am dizolvat mierea in laptele cald (am folosit 180 ml lapte in loc de apa+2 lg. lapte praf). Am desfacut drojdia (am avut numai 17g) cu putin lapte ca

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 20 g drojdie proaspata
  • 3 cani de faina =450g
  • 1 ½ lgt. sare
  • 1 lg zahar/miere
  • 2 lg lapte praf
  • 1 lg unt/ulei
  • ¾ cana de orez fiert=135g (70g orez nefiert)
  • 180 ml apa
  • 1 ou mare
  • 1 ½ lgt. zeama de lamaie

Mod de preparare

Am dizolvat mierea in laptele cald (am folosit 180 ml lapte in loc de apa+2 lg. lapte praf).

Am desfacut drojdia (am avut numai 17g) cu putin lapte cald; separat am amestecat faina cu sarea, am adaugat deasupra uleiul (eu am pus 2 lg.), restul de lapte, oul si zeama de lamaie.

La urma, am adaugat si drojdia

Am lasat la crescut sa-si dubleze volumul.

Am impartit aluatul in 12 suvite si am impletit in 6, 2 painici.

Le-am lasat la crescut pana si-au dublat volumul, cam 30 minute,

le-am uns cu ou si presarat seminte si le-am pus la copt, la 200 gradeC, pentru 30 minute.
Pofta buna!

Reteta Paine cu orez a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Alta reteta cu de paine Paine neagra

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...