Paine cu usturoi in ghiveci

Pregatim 2 ghivece cu diametrul de 15 cm. La prima utilizare ghivecele trebuie pregatite. Le ungem cu ulei atat pe interior cat si pe exterior si le c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 lingura zahar
  • 20 g drojdie
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 500 g faina
  • 150 ml apa
  • 100 g margarina
  • 100 ml ulei
  • 2 oua
  • 1 catel usturoi
  • masline taiate marunt
  • maghiran
  • oregano
  • 2 lingurite sare

Mod de preparare

Pregatim 2 ghivece cu diametrul de 15 cm. La prima utilizare ghivecele trebuie pregatite. Le ungem cu ulei atat pe interior cat si pe exterior si le coacem la foc mic si le racim.

Repetam. Pregatim aluatul. Intr-un vas sfaramam drojdia cu zaharul, laptele si presaram cu faina deasupra.

Punem aluatul intr-un loc cald 15-20 de minute.

Cantarim ingredientele. Topim margarina in cuptorul cu microunde.

Turnam jumatate din cantitatea de faina intr-un vas adanc, adaugam margarina, uleiul, sarea si ouale batute. In timpul dospirii incorporam incet restul fainii, drojdia si apa.

Acoperim aluatul cu un servet de bucatarie si il lasam o ora sa stea intr-un loc cald.

Intre timp ungem ghivecele de flori cu ulei pe interior si le tapetam cu hartie de copt. Cand aluatul este dospit adaugam usturoiul pisat, maslinele taiate marunt, maghiranul si oregano-ul.

Framantam bine. Impartim aluatul in doua parti si le pozitionam in ghivece.

Le lasam sa mai dospeasca putin. Le ungem cu putin lapte deasupra si le coacem 1 ora in cuptorul pre-incalzit.

Lasam painile sa se raceasca putin in ghivece si le scoatem pe un blat.
Alte retete culinare recomandate

Zacusca vinete

Ciulama de ciuperci

Varza calita

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu perisoare de pui , smantana si kapia

 Am in ,, palmares''  diferite ciorbe de perisoare , cu aceasta 14!!! De data aceasta diferenta este data de ardeii...

Ciorba cu perisoare de pui , smantana si kapia
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca