Focaccia di Recco este o specialitate italiana foarte gustoasa si aromata. Pentru aceasta reteta de focaccia aveti nevoie de faina, branza, seminte de susan alb sau susa negru.
Se pune faina intr-un castron, se adauga uleiul, se amesteca putin, apoi se adauga apa rece si sarea, se face un aluat moale, care se lasa 40 de minute la hodina. Se unge o tava cu ulei, sau se tapeteaza cu hartie de copt, se incinge cuptorul la 220-230 °C, se imparte aluatul in doua. Este foarte elastic, asa ca se poate intinde numai cu mainile unse cu putin ulei. Va rezulta o foaie subtire, pe care se distribuie mici bucatele/gramajoare de branza.
Se intinde cealalta foaie si se acopera prima cu ea. Se apasa cu degetele, in asa fel incat sa ramana gaurele, apoi se stropeste cu o emulsie din ulei si apa (in parti egale) si se presara cu susan si sare grunjoasa. Se coace, in functie de cuptor, pana cand e bine rumenita deasupra, cam 15-20 minute la 200 °C.
Se serveste ca si aperitiv sau gustare. Poate fi consumata si calda si rece.
Reteta Focaccia di Recco a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro
Alte retete de focaccia gasiti aici:
Focaccia cu branza feta si rozmarin,
FOCACCIA UMPLUTA,
Foccacia umpluta a la MAYA
Pofta ce-am poftit-o a fost cu capsuni si cativa fraguti pe post decorativ. Reteta de prajitura cu capsuni si fragi pentru...
Reteta de prajitura cu capsuni si fragiDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata