Tarta cu ardei si ton

Incepem pregatirea acestei retete prin pregatirea aluatului. Se amesteca toate ingredientele, fara a se framanta si se baga la frigider 30 minute. P

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul pentru tarta:
  • 100 gr unt sau margarina
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 50 ml lapte sau smantana
  • 250 gr faina
  • Umplutura:
  • 2 ardei rosii
  • 2 ardei galbeni
  • 1 conserva de ton
  • 4 oua
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 frunze dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Incepem pregatirea acestei retete prin pregatirea aluatului. Se amesteca toate ingredientele, fara a se framanta si se baga la frigider 30 minute.

Pentru umplutura se pun ardeii la calit, impreuna cu ceapa, pentru vreo 10 minute; nu se pune ulei in tigaie, pentru ca isi lasa ardeii apa. Cand se mai inmoaie ardeii, se adauga cimbrul, dafinul si se sareaza si se pipereaza. Cat timp se inmoaie ardeii, se scurge tonul si se amesteca cu uleiul. Se adauga ouale si se amesteca bine. Forma de tarta se tapeteaza cu unt, se pune aluatul in forma, se pun ardeii, se toarna pestele si se niveleaza un pic. Tarta se baga la cuptor, la 150 grade C, pentru 35 de minute.


Poate fi servita ca atare sau insotita de salata.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...