Tocana de praz cu ciuperci

M-am jucat un pic cu ingredientele si am facut o tocanita cu praz si ciuperci in aluat de paine . Cu siguranta o reteta usoara de primavara, chiar daca prazul nu-i chiar de primavara dar il gasim in toate pietele,e rezistent peste iarna...

Portii
3
Timp pregatire
100 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500 g faina
  • 4 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml apa calduta
  • 50 ml lapte caldut
  • 60 ml ulei masline
  • 1/2 lingurita sare
  • umplutura
  • 250 g praz
  • 300 g ciuperci brune
  • le-am ales micute
  • 1 gogosar
  • ulei
  • piper
  • 1/2 cana cu apa
  • sare

Mod de preparare

Aluatul : Intr-un castron cernem faina, facem o scobitura la mijloc si punem drojdia uscata, zaharul si amestecam cu laptele caldut, lasam sa creasca cca. 10 min, apoi adaugam sarea, uleiul si apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Aluatul il framantam cca. 30 min, cu alte cuvinte il luam la tranta, dam cu el de ''dusumea'' pana face basicute, apoi il punem in castron, acoperim castronul si lasam la crescut cca. 1 ora.

Umplutura : cat timp aluatul este la crescut, ne ocupam de umplutura. Frunzele de la praz le tocam marunt, iar gogosarul il taiem cubulete mici. restul de praz il taiem rondele nu foarte groase, spalam ciupercutele ( mai aveau pamant pe ici pe colo), le lasam intregi, de aceea le-am ales micute.

Asezam tigaia wok pe foc, lasam sa se incinga, apoi punem putin ulei, cca. 50 ml, apoi adaugam frunzele de praz tocate si gogosarul cubulete, presaram sare si lasam sa se caleasca, cat sa se inmoaie, adaugam prazul taiat rondele, ciupercile si apa, acoperim cu un capac si lasam 1/2 ora la foc mic sa se patrunda. Amestecul sa fie zemos, sa nu scada mult, pentru ca o sa stea si la cuptor. Potrivim de sare si piper, fiecare dupa gust.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in doua parti, o parte am folosit-o pentru tocana si cealalta parte am impartit-o in 6 parti egale, am format bilute pe care le-am intins cu sucitorul si le-am umplut cu branza de burduf, le-am asezat in forme de silicon si le-am bagat la cuptor pana s-au rumenit.

Am folosit o tava de tort detasabila cu diametrul de 18 cm, am imbracat-o cu hartie de copt, am intins aluatul si l-am asezat in forma, imbracand si peretii, cu o furculita am intepat aluatul din loc in loc. In mijloc am pus compozitia tin tigaia wok, am dat la cuptor, cca. 40 min, pana ce aluatul s-a copt, am incercat marginile cu o frigaruie de lemn....

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

"picnicul bucatarasilor"

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii