Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se rumeneasca la cuptor. Cartofii au iesit si ei gustosi cu doar cateva condimente. Reteta video o gasesti mai jos.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Coaste de porc – 4 buc
  • Bere – 3
  • 5 litri (cat sa acopere)
  • Foi de dafin Kamis – 4-5 buc
  • Morcovi – 3 buc
  • Pastarnac – 1 buc
  • Telina – ½ buc
  • Păstârnac – 1 buc
  • Ceapă – 1 buc
  • Piper boabe – 1 lingura
  • Sare Kamis – dupa gust
  • Pentru glazura:
  • Sos de soia – 6 linguri
  • Miere – 3 linguri
  • Boia dulce Kamis – 1 lingurita
  • Crema de otet balsamic – 3 linguri
  • Condimente pentru coaste Kamis – 1 lingurita
  • Piper mozaic Kamis – după gust
  • Pentru cartofi:
  • Cartofi – 1
  • 5 kg
  • Ulei de măsline – 40 ml
  • Rozmarin – 1 linguriță
  • Usturoi granulat – 1 linguriță
  • Sare și piper – după gust

Mod de preparare

Coastele se pun intr-o oala incapatoare;

Se pun foile de dafin si boabele de piper in oala;

Se adauga berea (cat sa acopere), urmata de morcovi, pastarnac, telina si ceapa;

Se pune la fiert pe foc, pana carnea devine ff frageda (cca 2 ore);

Se scot, se pun intr-o tava si se ung cu un amestec de sos de soia, crema de otet balsamic, miere, boia dulce Kamis si condimente pentru coaste Kamis;

Se ung bine pe o parte si se baga la cuptor la 180 de grade pentru cca 10-12 min;

Dupa aceea, se scot, se intorc si se ung si pe partea cealalta si se mai lasa la cuptor pentru inca 4 min;

In ultimele 2 minute se muta temperatura cuptorului pe 210 grade C, pentru a se realiza o glazura lipicioasa;

Cartofii se spala bine, se taie in 4 si se stropesc cu ulei de masline;

Se condimenteaza cu rozmarin, sare, piper si usturoi granulat;

Se baga in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt, pentru cca 20-25 min, la 180 grade pana intra furculita in ei usor;

Se da parmezanul pe razatoare, se presara pe deasupra si se mai lasa cca 2 min la gratinat;

Se servesc impreuna cu coastele;

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca