Crema de ciuperci cu mazare

Curatati ceapa si ciupercile, taiati-le in bucati mai mari si puneti-le la fiert cu apa cat sa le acopere. Adaugati putina sare. Cand s-au inmuiat, s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 gr mazare verde fiarta
  • 100 ml smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati ceapa si ciupercile, taiati-le in bucati mai mari si puneti-le la fiert cu apa cat sa le acopere. Adaugati putina sare. Cand s-au inmuiat, scurgeti-le de apa in care au fiert. Nu aruncati apa. Lasati-le la racit putin si faceti apoi din ele un piure cat mai fin cu ajutorul unui blender. Maruntiti odata cu ciupercile mararul si patrunjelul. Puneti piureul obtinut in oala cu apa in care au fiert ciupercile, adaugati smantana, mazarea fiarta, sare si piper dupa gust si fierbeti 3 minute.


Serviti crema calda, cu crutoane de paine prajita.

Alte retete:

Mancare de mazare Tocanita de pui Conopida la cuptor cu bacon

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide