Sos acru

Se toaca ceapa marunt si se pune se se caleasca cu o ceasca mica de ulei. Cand ceapa devine sticloasa, se ia cratita de pe foc, se adauga sare, boia s

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o ceasca de ulei
  • o ceapa
  • o lingura de faina
  • o lingurita de boia
  • un pahar de vin alb
  • un pahar de lapte
  • iaurt sau lapte acru

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se pune se se caleasca cu o ceasca mica de ulei. Cand ceapa devine sticloasa, se ia cratita de pe foc, se adauga sare, boia si o lingura de faina. Se amesteca bine, se stinge cu lapte acru si se pune din nou pe foc. Se fierbe la foc mic, acoperit, impreuna cu

un pahar de vin alb.
Sosul se serveste cand s-a racit, langa rasol de vaca sau de porc.

Alte reteta sos recomandate

Sos tartar

Sos de spanac

Sos ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat

Aseara am urmarit ''Secrete de bucatar'' pe TV.Paprika,prezenta retea asta de chiftelute de cartof fara faina.Asa ca m-am pus...

Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca