Pentru sos alb din lapte (Bechamel) faina cernuta se dizolva in 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se fierbe. Untul se topeste intr-un vas; se adauga faina dizolvata.
Pentru sos alb din lapte (Bechamel) faina cernuta se dizolva in 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se fierbe. Untul (50 g) se topeste intr-un vas; se adauga faina dizolvata. Se amesteca continuu, adaugand treptat laptele ramas (450 ml) si sarea. Se fierb la foc moderat cca 20 de minute. Daca sosul prezinta aglomerari (cocoloase) se strecoara printr-o sita foarte fina. Se adauga la suprafata bucati de unt (20 g), pentru a nu prinde crusta.
Sosul alb din lapte (Bechamel) se foloseste cald, ca sos de baza pentru prepararea altor sosuri.
Prepară rapid o salată de crudități cu maioneză, fresh și gustoasă! Descoperă rețeta perfectă pentru un...
Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasăDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata