Sos de capere

1. se topeste untul intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca, acestea se rumenesc timp de 3 minute al foc potrivit 2. se "stinge" cu supa de pui

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 400 ml supa de zarzavat sau de pui
  • 2 linguri capere mari
  • 2 linguri de smantana

Mod de preparare

1. se topeste untul intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca, acestea se rumenesc timp de 3 minute al foc potrivit

2. se "stinge" cu supa de pui sau de zarzavat

3. se fierbe incontinuare si se amesteca ca sa nu se creeze cocoloase

4. se adaga zeama de lamaie, smantana , caperele intregi sau taiate

5. se fierbe pentru inca 5 minute apoi se ia vasul se pe foc si se lasa la racit
se poate servi langa carnea de miel

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...