Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de seminte si se taie din nou.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 500 g:
  • supa de oase - 300 ml sau 300 ml apa si 1/2 cub MAGGI de vita
  • castraveti in otet - 150 g
  • smantana - 65 g
  • unt - 50 g
  • faina - 50 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de seminte si se taie din nou, de data aceasta felii subtiri. Faina se cerne, apoi se dizolva in supa de oase, se adauga untul topit, sarea si se fierb, amestecandu-se continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Treptat, se adauga

smantana. Cand sosul este fiert, se pun castravetii si se continua fierberea cca 10 minute.

Sosul de castraveti cu smantana se serveste cald, la rasol de vita, pasare, etc.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos