Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de seminte si se taie din nou.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 500 g:
  • supa de oase - 300 ml sau 300 ml apa si 1/2 cub MAGGI de vita
  • castraveti in otet - 150 g
  • smantana - 65 g
  • unt - 50 g
  • faina - 50 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de seminte si se taie din nou, de data aceasta felii subtiri. Faina se cerne, apoi se dizolva in supa de oase, se adauga untul topit, sarea si se fierb, amestecandu-se continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Treptat, se adauga

smantana. Cand sosul este fiert, se pun castravetii si se continua fierberea cca 10 minute.

Sosul de castraveti cu smantana se serveste cald, la rasol de vita, pasare, etc.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa